SP’er bedreigt Kelder op facebook

Pascal Smit, een duoraadslid van de SP in Amsterdam-West is door zijn partij op non-actief gezet nadat hij op facebook had geschreven Jort Kelder te willen afschieten. ‘Langer dan 15 jaar krijg je toch niet voor moord en Nederland is dan tenminste één tyfushond armer’, schreef Smit onder meer. Verder moest Kelder ‘een chronische ziekte krijgen en kreperen in de bijstand die pleurishond’. Ook Mark Rutte moest het ontgelden, net als alle neoliberalen: ‘ik haat die types. Dik cashen op de beurs  [..] champagne blijven tanken en aston martin blijven rijden – soms zou je willen dat de guillotine nog bestond …’
Kelder doet vooralsnog geen aangifte, de SP heeft Smit op non-actief gezet. SP-leider Emile Roemer twitterde dat de uitspraken ‘schandalig en volstrekt onacceptabel’ zijn en dat Smit ‘terecht op non actief gezet’ is. Smit zelf heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan Kelder en Rutte. Hij zegt ze niet echt dood te wensen en dat hij de schade aan personen en zijn partij betreurt. ‘Dit had ik nooit mogen doen’.

Advertenties

Een reactie op “SP’er bedreigt Kelder op facebook

  1. Max Kattler 15 april 2012 / 11:08

    Moeten zulke mensen het land regeren? die zich onderling met kleingeestige uitlatingen het leven zuur maken, om dan de burgens nieuwe wetten voor schrijfen wat ze wel en niet mogen, maar zelf een buitensporig gedrach aan de dag leggen ! Geen goede voorbeeld voor onze kinderen, en onze jeugdige, en voor die,die de politieke uitspraken folgt,geen goed voorbeeld voor onz alle.

Reacties zijn gesloten.