Notoire internetoplichter krijgt “voordeel van de twijfel”

Een man die al zeven jaar lang mensen oplicht via internet, heeft van de rechtbank ‘het voordeel van de twijfel’ gekregen. Hij hoeft niet de cel in en hoeft ook geen boete te betalen. De verdachte Mitchell B. (26, uit Zoetermeer) zou de afgelopen jaren zeker zestig mensen opgelicht hebben. Mei jl werd hij ‘voor de zoveelste keer’ opgepakt toen bij hem thuis voor meer dan dertig mille aan paardenzadels en -halsters werden gevonden. De oplichter handelde ook in spelcomputers, portofoons, smartphones en andere dure spullen. Maar wie bestelde en betaalde, kreeg nooit de spullen. Volgens de reclassering moet de verdachte in een gesloten kliniek worden behandeld maar daarvoor ontbreekt het geld. De rechtbank vond dat ook, maar liet de verdachte toch gaan omdat hij over enkele maanden kan starten in een project voor begeleid wonen. ‘Wij geven u het toch voordeel van de twijfel’, zei de rechter. De strafzaak tegen de man wordt later behandeld.

Advertenties

Een reactie op ā€œNotoire internetoplichter krijgt “voordeel van de twijfel”ā€

  1. Geen Media 3 september 2016 / 00:03

    “Hij hoeft niet de cel in en hoeft ook geen boete te betalen.” is net iets anders als “Tot een boete of celstraf kwam het echter niet. ,,We geven u toch het voordeel van de twijfel”, besloot de rechter.”
    Zeker als je in het artikel leest dat het gaat om het opschorten van de voorlopige hechtenis. Dus een betere one-liner zou zijn: Hij wordt voorlopig vrijgelaten en zijn straf wordt later bepaald.

Reacties zijn gesloten.