VS: Vier arrestaties na live-video mishandeling

De politie in Chicago heeft vier personen opgepakt die betrokken zijn bij de mishandeling van een gehandicapte jongen én bij de verspreiding van beelden daarvan via Facebook Live. De
mishandeling werd live gestreamd. Te zien is hoe een vastgebonden man wordt gesneden, geslagen en geschopt door twee mannen (18) en twee vrouwen (18 en 24) die onder meer ‘fuck white people’ en ‘fuck Trump’ roepen. Het slachtoffer, later in shock op straat aangetroffen, zou 48 uur zijn vastgehouden. Hij dacht dat hij ging logeren bij een vriend – zijn ouders hadden hem afgezet bij een McDonalds waar hij opgehaald zou worden – maar werd ontvoerd en gemarteld. Hoofdcommissaris Eddie Johnson van de CPD spreekt van een ziekmakende zaak.
‘Ik heb dingen gezien die niemand zou hoeven zien, maar het verbaast me dat het nog steeds erger kan’. Inmiddels is de zaak officieel als haatmisdaad geclassificeerd. De vier (Afro-Amerikaanse) verdachten zijn ook aangeklaagd voor ontvoering, onrechtmatig vastbinden en het toebrengen van letsel. Johnson zegt te zullen onderzoeken of ‘het echt de bedoeling was om haat te zaaien of dat het hier enkel om dom getier ging’.

Advertenties