OM vervolgt GeenStijl om seksvideo Patricia Paay

Het OM gaat website GeenStijl vervolgen voor smaad. GeenStijl publiceerde, februari 2017, een tweet waarin een link stond naar het plasseksfilmpje van Patricia Paay. Het filmpje ging viraal, Paay en haar advocaat vroegen GeenStijl de tweet te verwijderen. Dat gebeurde maar Paay deed later alsnog aangifte, zowel tegen GeenStijl als tegen filmsite Dumpert. Ze wil ‘enkele tonnen’ schadevergoeding. Paays advocaat Johan Langelaar zegt vol lof te zijn voor politie en OM. ‘Het is ook een signaal naar anderen toe dat je niet ongestraft je gang kunt gaan’. Paay startte eerder al een civiele rechtszaak tegen de website. ‘We hopen dat we kunnen schikken, want wij zitten eerlijk gezegd ook niet te wachten op jarenlang procederen’. Paay zelf zegt nog steeds niet te weten hoe het filmpje in de openbaarheid is gekomen. ‘Ik werd namelijk gehackt’. In de zaak werd eerder een man aangehouden die de beelden op ‘een account op sociale media’ zou hebben geplaatst. Eind 2017 werden twee andere mannen verhoord; onduidelijk is of zij gedaagd zijn. GeenStijl zegt ‘reuzebenieuwd’ te zijn naar de afloop van ‘dit potje juridisch verpissen’. Volgens de site had Paay het filmpje zelf gedeeld.

Advertenties

Een reactie op ā€œOM vervolgt GeenStijl om seksvideo Patricia Paayā€

  1. W.A. ten Brink 26 februari 2018 / 13:08

    Probleem is dat Paay beweert te zijn gehackt maar dat is niet bewezen. Zo kan ze heel goed zelf dat filmpje openbaar gemaakt hebben om extra publiciteit te krijgen.
    Situatie lijkt heel simpel: er komt een tweet over een video over Paay. Dat is nieuws en GeenStijl is een nieuwssite, dus melden ze het. Er komt een verzoek om het te verwijderen, dus verwijderen ze het weer. Lijkt mij allemaal heel simpel.
    Maar vervolgens doet ze aangifte en ik zet dus vraagtekens bij de reden hiervoor. Sowieso zijn GeenStijl en Paay geen vrienden van elkaar maar ik zie niets wat GeenStijl eigenlijk fout heeft gedaan.
    Paay is gewoon een zeikerd!

Reacties zijn gesloten.